22. joulukuuta 2011

Agilityyy!!!

Yks ilta juttelin yhden kaverin kanssa siitä, kun meidän Helmi on niin adhd ja duracellit ei meinaa kulua loppuun millään, vaikka pääsis kaahailee tunnin lenkille. Kaveri sitten sanoi, että ei heidänkään koirat väsy perus lenkkeilystä, että siihen väsymiseen tarvitaan jotain harrastuksia. SO TRUE!!! Varsinkin sellaiset harrastukset on hyviä, missä koira joutuu aivojumppaamaan. Täällä pk-seudulla noi koiraharrastukset on vaan niin pirun suolaisen hintasia, ainakin opiskelijabudjettiin.

Rupesin kuitenkin ajan kuluksi selailemaan eri koirakoulujen kurssitarjontaa ja sitten löysin Koirakoulu Kompassin sivuilta kohtuuhintaisen Agilityn A-kurssin. Ja mikä parasta, kurssin voi maksaa kokonaan liikuntaseteleillä! Sovittiin sitten isännän kanssa että perkules, mehän ruvetaan viemään tuota adhd-tapausta agilityyn. :) Nyt on sitten ilmottauduttu ja ensimmäiset treenit on jo 4.1. Voi vitsit, että oon innoissani! Oon niin kauan haaveillu, että pääsis kokeilee agilitya tai koiratanssia.

Sitten mua rupes harmittamaan, kun Brandy ei nyt pääse treenailee... Mutta sitten tajusin, että neidin juoksu saattaa alkaa minä hetkenä hyvänsä ja sen jälkeen toivottavasti on pieniä sheltin alkujakin masussa. Niin että ehkä onkin parempi jättää Brandyn harrastukset keväälle. Enää ei harmita niin paljoa.

Brandy olisi varmaan hyvä esim. jossain tokossa tai just siinä koiratanssissa. Brandy meinaan oppii huomattavasti nopeammin erilaisia temppuja kuin Helmi. Ja Brandyn vauhtikin on vähentynyt iän myötä, niin en varmaan Brandya enää veisikään agilityyn. Helmi taas tykkää enemmän kaikesta sellasesta, mihin liittyy vauhtia ja vaarallisia tilanteita. :D

Tuli myös mieleen se, kun meille siellä pentukoulussa sanottiin, että Helmi olisi varmaan tosi hyvä agilityssa! Ja kuulemma Helmin kaltaisille koirille (jotka siis on vähän epävarmoja) agility on erittäin hyvä tapa kasvattaa itsevarmuutta. Nyt päästään testailemaan uutta treenitaskuakin, jonka tuossa vähän aikaa sitten tilasin. Siinä on hieno pinkki shelttilogo ja teksti "Etelä-Suomen Sheltit". :)

Ilmottauduin Helmin kanssa myös mätsäriin 15.1. (sinne oli ainoastaan ennakkoilmottautuminen) tosin mitään vahvistusta ei olla vielä saatu... Toiv. päästäis mätsäilemäänkin pitkästä aikaa, ettei tulis mtn kummempia esteitä tolle päivälle. :)

3 kommenttia:

Mmilya kirjoitti...

sulla on hieno blogi! :) Jään kyllä seurailemaan tätä ! :) Sinäkin voisit vierailla minun bloginalussani, kommentoida sitä ja ehkäpä jopa liittyä jäseneksi/ lukijaksi! :)
Rauhaisaa joulun odotusta! (:

tv. Mmilya http://mmilya.blogspot.com

Ella kirjoitti...

Missä päin asutte koirienne kanssa, kun Kompassissa rupeatte käymään? :) Ite kävin meidän entisen koiran, bassetin kanssa tuolla Konalassa A, B ja C (ja olisiko ollut myös D) kurssit ja mukava paikka oli :)

Jonna kirjoitti...

Mäkin oon ton meidän ekan sählärin (Brandyn) kanssa käynyt siellä pentukurssin ja tykkäsin kanssa paikasta + ohjaajasta. Asutaan Vantaalla. :)

Lähetä kommentti

Koheltajaväki kiittää ja kumartaa! :)