18. kesäkuuta 2011

Peikkoilua... Ja mätsäreitä

Kylläpä on taas lyhyessä ajassa kerenny tapahtumaan vaikka mitä! :D Blogikin on jäänyt päivittämättä hyvien ilmojen takia, vaikka juttua riittää...

No aloitetaan vaikka siitä, mitä viime viikolla tapahtui... Lauantaina 11.6. oltiin Helmin ja Rockyn (Pate <3) kanssa mätsärissä, joka oli kauppakeskus Jumbon parkkiksella. Ei viittitty osallistua Helmin kanssa, kun oli mun mielestä pikkasen liian kallis ilmomaksu, mutta silti tekee hyvää raahata tota neitokaista tommosiin paikkoihin. Rocky osallistui ja oli PUN2! Teemu muuten esitti Rockyn, se oli Temen eka kerta kehässä. :D Rocky ja Teemu kummatkin tarvii vähä lisää näyttelytreeniä, mutta oli ihan kiva kuulla Teemulta, että hän vois ihan hyvin joskus toistekin esittää meijän koiria. :) Helmi oli tosi reippaalla tuulella koko päivän ja suostui jopa tekemään tuttavuutta muutaman koirulin ja ihmisen kanssa. Jee...

Jumbon hyväntekeväisyysmätsärissä oli julkkistuomarit ja telkkarista tuttu ravitsemusterapeutti Hanna Partanen arvosteli pienet pennut.


Sattumoisin Rockyn pariksi kehään tuli toinen trikki sheltti, joka oli kyllä jo vähän vanhempi tapaus. Hanna Partanen tais tykätä shelteistä, koska tosiaan Rocky oli PUN2 ja se Rockyn pari pääsi BIS-kehään. :)


Punaisten kehässä...


Teemun vinkki saada koira seisomaan paikallaan: Syötä paketillinen makkaraa kädestä! :D Neuvoin kyllä ennen kehään menoa, että idea olisi saada koira odottamaan sitä namia. Noh, mitä pienistä... ;D


Sunnuntaina 12.6. Helmi täytti 5 kk! <3 Ja illalla Brandyn juoksu alkoi... HUOH, tätä ollaankin jo odotettu! Brandyn kanssa meni monta viikkoa tosi hienosti, ei minkäänlaisia peikkoiluja, mutta sitten viime viikon loppupuolella neiti alkoi taas sekoilemaan kaikille ihan ihme asioille, mm. lapsille, pyörille, rasahduksille puskassa... Ja pariin kertaan neiti käänsi häntäänsäkin mulle. Eli tiesin ihan varmaksi, että on vaan ajan kysymys, milloin se juoksu alkaa. Ja nyt siis yritetään kestää noi Brandyn sekoilut, välillä on parempia päiviä ja välillä neiti on aiiivan kreisi bimbo. Helmikin on ollut ihan ihmeissään noista Brandyn kilareista ja yks päivä Helmi oli ihan paniikissa tuolla ulkona, kun toinen kävi ihan kierroksilla siinä vieressä. Ei yhtään hyvä... :( Ja voin sanoa, että itelläkin on todella paljon vaikeuksia pysyä noissa tilanteissa rauhallisena. Varmasti koirat lukee myös mun eleistä, että tollakin ämmällä kiehuu sisäisesti aivan yli.

Brandy varmaan astutetaan jo tästä juoksusta. :) Tärppipäivät sattuu tosi hienosti juhannukseen! :D Brandyn sulhanen on siskoni omistama soopeli uros Mei Dan Ying "Tom Tom". <3 Ideana tässä olis se, että saadaan meidän bimbo-liisa mahd. pian sterkattua. Toi sterkkaaminen on ollu mun mielessä jo ihan alusta lähtien. Mitä koira niillä "vehkeillä" tekee, kun niitä ei tarvii?! Sterkkauksella on monia positiivisia vaikutuksia nartun terveyteen ja omistajankin verenpaine pysyy matalalla, kun hormonit ei enää sekoita koiran päätä. :P Joten en näe mtn syytä, miks en sterkkais?!

Sit vielä lisää mätsärijuttuja... Oltiin viime torstaina Helmin ja Rockyn kanssa VPY:n järjestämässä mätsärissä, Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa. Tällä kertaa osallistuttiin Helmin kanssa. ;) Ensiks näytti siltä, että koko hommasta ei tuu yhtään mtn, ku Helmi oli niin kakat housussa. Noh, meni kymmenen minuuttia, niin mikään ei enää häirinnyt neitiä. Neiti näemmä tarvii hetken aikaa, että rauhoittuu siihen tilanteeseen. Niin ja neiti uskaltautui taas tekemään tuttavuutta muutaman koirulin kanssa! Oltiin muuten nro 1 kehässä, ou jee. Pieniä pentuja osallistui 24. Helmi seisoi niin hienosti ja tapitti namia mun kädestä koko ajan. :) Pöydälläkin neiti osasi seistä aivan mainiosti, mutta auta armias, kun tuomari tuli siihen viereen... Sitten oli taas jänskät pöksyssä. Onneks tuomari oli tosi ymmärtäväinen ja rauhallinen Helmin kanssa. Oon meinaan pari kertaa törmännyt sellaisiin tuomareihin, jotka on vähän liian "tosissaan" noissa mätsäreissä. Hohhoh... Anyway, me saatiin sininen nauha, koska meidän pari oli reippaampi pöydällä. Noh, sinisten kehässä sitten sijotuttiin hienosti neljänneksi! Helmi oli tosi taitava ja olin niiiiin ylpeä meidän pikku-neitokaisesta. <3 Rockykin esiintyi huomattavasti paremmin, kuin siellä Jumbon mätsärissä. Ja pöydällä tuo ukkeli on kuin kotonaan, ei mtn ongelmia. Rocky sai punaisen nauhan, mutta ei sijottunut punaisten kehässä. Seuraava mätsäri ois ens viikon tiistaina, jossain Vantaalla. Jos on hyvä ilma, niin sinne mennään. ;)

Helmi vahtii mätsäristä voitettua luuta... :P


*Sniff-sniff-maiskis* "Mikäs tää on?"


Meidän pikku-voittaja! :) <3


Uni maistui (yllättäen) aikas hyvin mätsäripäivän jälkeen...


Ja Brandy sai taas tilaisuuden kähveltää luun itsellensä! Lapsityövoimaa ihan selkeesti... Toinen käy ansaitsemassa luut ja äiti pistää parempiin suihin. Kätevää.

 

Ajateltiin muuten aloittaa Helmin kanssa pentukoulu tai vaikka joku näyttelykurssi, jotta saatais neitiä reippaamaksi muiden koirien keskuudessa (toivon vaan ettei oo liian myöhäistä jo). Kaikkein tärkeintä ois kuitenkin se tottuminen vieraan ihmisen kosketukseen, tulevaa "näyttelyuraa" ajatellen nääs! Laitoin kyselyä yhteen koirakouluun ens viikolla alkavasta kurssista, katotaan mitä ne vastaa... On se kumma, oon kuskannut meidän neitoja koirapuistoihin siinä toivossa, että sieltä löydettäis kivoja koirakavereita ja koiraihmisiä apuna tähän jänskätysongelmaan, niin koskaan niissä puistoissa ei ole ollut ketään! Ei tajuuuuu... Missä kaikki pk-seudun koirat ja niiden omistajat on?!

Ainii, löysin täältä internetin ihmeellisestä maailmasta pari kuvaa musta ja Helmistä, jotka on otettu siellä Siuntion mätsärissä. Linkit niihin kuviin tossa alla. Tuolla VPY:n mätsärissäkin otettiin kuvia, mutta en oo vielä bongannu niitä mistään. Ois hauska nähdä, oisko siellä jtn onnistuneita otoksia. Niitä odotellessa ja etsiessä. ;D

http://zodellin.fi/11/ms_siuntio_5.11/IMG_2735.html
http://zodellin.fi/11/ms_siuntio_5.11/IMG_2834.html

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Koheltajaväki kiittää ja kumartaa! :)