16. elokuuta 2011

Helsingin kaikkien rotujen pentunäyttely

Showpäivän aamu (sunnuntai 14.8.) alkoi ei-niin-kivasti, kun herätessä olo oli kuin haudasta nousseella. Mulla meinaan iski viime viikon loppupuolella aivan tajuton lentsu. Kuumettakin oli ihan kiitettävästi, kurkku kipeä, yskitti ja räkä lensi... Lentää itseasiassa vieläkin. Niinpä ei siis ollut mikään mahtavin fiilis tuona aamuna ja unikaan ei oikein meinannut edeltävänä yönä maistua, kun yskitti niin paljon. :/ Noh, nyt tämä näyttäisi onneksi helpottavan. Anyway, kököin olo on aina herätessä, joten onneksi fiilikset oli paremmat päivää kohden. Ja tottakai olin fiilareissa siitä, että näen Helmuskan viikon erossa olon jälkeen. Iiiks. <3 Tais olla Helmuskallakin ikävä mammaa, kun oli niin fiilareissa nähdessään mut. Se oli niin ihquu. Sydän, sydän, sydän.

Näyttely oli siis Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa, Helsingissä. Shelttien tuomarina oli Gwen Beaden (Iso-Britannia). Shelttipentuja oli ilmoitettu 12. Olimme näyttelypaikalla joskus kymmenen jälkeen. Shelttien oli määrä alkaa klo 11 jälkeen, mutta kehät oli yllättäen myöhässä ainakin tunnin verran. Ja nyt oli siis koko Brandyn pentue kasassa. Oli kyllä hauska tavata kaikki pentuset isompina... :)

Rocky ja Ansa (Looney Toonie's Devil Wears Prada) ovat kuin kaksi marjaa, niin luonteeltaan kuin ulkonäöltäänkin. Kummatkin ovat melko rauhallisia tapauksia, jos siis verrataan esim. Helmiin. :D Tosin Rocky osaa välillä olla myös vähän "drama queen". ;) Demi (Looney Toonie's Dare To Dazzle) oli taas aivan kuin Brandy pienenä, siis luonteeltaan. Hyvin vilkas tapaus, mutta ihana. :D Kaikista pennuista löytyi vähän Brandyn näköä. <3 Rocky, Ansa ja Demi ovat kaikki hyvin samannäköisiä keskenään. Helmi on kuin ruma ankanpoikanen siinä joukossa. Kaikilla oli suht. hyvä turkki, paitsi Helmillä. Kaikilla oli söpöt pienet korvat, mutta ei Helmillä. Kaikki oli "hyvässä lihassa", mutta Helmi on skeleton.

Helmi 4,7 kg (pari viikkoa sitten). Oho, + 400 g! :D

Täytyy sanoa, että olin aivan pihalla koko näyttelytouhusta. En edes muista milloin viimeksi olen ollut kehässä oikeassa näyttelyssä?! Ja viime pentunäyttelystä on vierähtänyt ainakin kaksi vuotta. Tuntuu, että jotkut kehän laidalla olevat katsoivat kuin halpaa makkaraa, kun en oikeen tajunnut mistään mtn... En tajua, miksi jotkut ottaa noi näyttelythommat niin vakavissaan. Jopa mätsäreissä törmännyt tämmösiin tapauksiin. Voi hohhoh, sanon minä. :/ Vähän tietysti jänskätti ennen meidän vuoroa, mutta sitten kun sinne kehään piti mennä, niin ei sitä jännitystä kerkeä edes miettimään, kun keskittyy niin kovasti koiraan. Elikkä ensiks kävin esittämässä Rockyn. Kaikki meni suht. hyvin. Rocky voitti kilpailuluokan ja sai kunniapalkinnon. Sitten mentiin kehään Helmin kanssa. 7-9 kk nartuissa oli neljä pentua. Helmi esiintyi suht. mainiosti, tällä kertaa ei vetänyt niin hirveesti ravatessa ja seisoi myös kauniisti. Varmasti teki hyvää tuo kaahausloma siskon luona, että neiti sai enimmät energiat pois ennen show'ta. ;) Pöydällä neiti seisoi to-del-la kauniisti ja antoi tuomarin katsoa hampaatkin ilman mitään kommelluksia... Mutta sitten kun tuomari siirtyi Helmin taakse hiplailemaan, niin sitten oli taas jänskät housussa. :/ Olipa vaikea arvata, Helmi oli tietysti viimeinen eli PEK4, Demi PEK2+KP ja Ansa PEK1+KP. Elikkäs ROP-PENTU kehässä nähtiin kummatkin Brandyn vaaveista. Ei huono. :) Ansa vei voiton ja oli siis ROP ja Rocky näin ollen VSP. Todella hienoa! Kaikki sai hyvät arvostelut, Helmillä tosin huomattavasti lyhyempi lista hyvistä asioista kuin muilla. Siihen täytyy tyytyä. :P Kyllä tietysti vähän harmittaa, ois voinut mennä paremminkin, mutta ihan riittävän hyvä tää nyt oli. Uskotaan kovasti siihen, että jonain päivänä Helmu puhkeaa kukkaan. Vielä semmoinen asia melkeen pääsi unohtumaan, että ystäväni Vilman beauceronpentu oli myös ROP! :)

Turkin kasvua ja seuraavia näytelmiä odotellessa. *Syvä huokaisu* Seuraavaks ois sitten Brandyn vuoro. Ja huomenna ois yks mätsäri, johon aattelin jomman kumman koheltajan kanssa mennä. Katotaan jos myös saisin jostain roposet pierastua Helmin näytelmäkouluun, joka alkaisi ensi maanantaina. Semmosia tällä kertaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Koheltajaväki kiittää ja kumartaa! :)