2. elokuuta 2011

Mamman mussukoille uudet vetimet

Tilasin viime viikolla PetNetstoresta Helmille nimilaatat (sekä pantaan että valjaisiin) ja kosketuskepin (pentukoulussa suositeltiin kovasti). Eilen kävin hakemassa paketin postista, ihmettelin suuresti näin nopeaa toimitusaikaa! :) Avasin paketin ja huomasin, että toiseen laattaan oli kaiverrettu puhelinnro väärin. Voi itku. Noh, soitin kauppaan ja lupasivat laittaa uuden laatan tulemaan tilalle. Ei siis tarvinnut lähettää sitä virheellisesti kaiverrettua laattaa takaisin. Tänään postiluukusta kilahti uusi laatta, siis heti seuraavana päivänä kun olin soittanut asiasta! Täytyy todeta, että aivan mahtavaa, ystävällistä ja ennen kaikkea nopeaa palvelua! Tänään käytiin ostamassa kummallekin rinsessalle uudet hianot pannat. Helmille ostettiin myös Hurtan pehmustetut valjaat. Ostettiin sellainen koko, joka oli sopiva Brandylle, mutta Helmille vielä hiukan iso. Toivotaan, että valjaat istuvat myöhemmin paremmin Helmulaisen päälle... Sitten jonain kauniina päivänä, kun Helmu saa hiukan lihaa luitten päälle ja karvaa???!!! Brandylla onkin jo pehmustetut Brava-merkkiset valjaat. Kyllä nyt kelpaa neitokaisten tassutella!

Helmin uudet Hurtta-valjaat, luunmuotoinen nimilaatta ja flexi.
Helmin väri on musta/harmaa. ;)


Brandyn Brava-valjaat, tassunmuotoinen nimilaatta, flexi ja Bon Ton-kakkapussipidike. Brandyn väri on punainen/pinkki. ;)


Helmin uusi puolikiristävä Top Canis-pehmopanta.
Pääkallokuvioinen talutin onkin Brandyn vanha, ostettu muistaakseni Stockmannilta.


Brandyn uusi puolikiristävä Top Canis-pehmopanta ja Top Canis Baby-talutin.
Menee sheltillä myös aikuisenakin. ;)


Trixie-kosketuskeppi, jonka "antennin" pituutta voi säätää. Kepukassa on myös naksutin ja klipsi esim. vyöhön kiinnitystä varten. "Jojo-mekanismin" ansiosta kepukka voi olla kiinnitettynä vyöhön koko treenailujen ajan.


Nyt sitten alotetaan Helmin kanssa treenaamaan kaikkea kivaa tuolla kosketuskepillä. Ihanaa, kun ei enää tarvii selkä vääränä kumarrella namipalat kädessä. Kunhan neiti nyt vaan oppisi koko keppihomman idean... ;) Unohdin muuten kokonaan postailla meidän pentukoulukuulumisista. Elikkä kouluhan on ajat sitten suoritettu loppuun, sehän oli 5 krt kurssi. Noh, mitäs kaikkea me opittiin? Ihan perushoitohommeleita ja peruskomentoja... Mm. nätisti remmissä käyttäytymistä, koiran pois lähettämistä, nätisti kädestä syömistä... Ja irti, seuraa ja sivulle... Helmi on aika hyvin alkanut tajuamaan tuon sivulle-käskyn, mutta seuraaminen on vielä ihan hakusessa. Siinäkin treenissä saattaisi auttaa tuo kosketuskeppi?! Yleisesti aika tylsä kurssi ja hirveesti saman asian hinkkaamista, kun kurssin ohjaajalta loppui vissiin ideat kesken... :/ Mutta hirvittävän tärkeää oli, että me osallistuttiin Helmun kanssa tuonne!!! Ohjaaja kehui ihan hirmuisesti, että Helmi on reipastunut TODELLA paljon. Ja niinpä taitaapi olla. :) Kun miettii muutama kuukausi taaksepäin, niin elämä oli aivan toisenlaista... Mm. rattaista/pyöristä ei menty ohi, lapsia juostiin häntä kopien välissä karkuun, kaikki koirat+ihmiset oli maailman pelottavimpia otuksia... Nyt Helmi uskaltaa käydä haistelemassa muita koiria ja ihmisiä, ja ulkona hän ohittaa "pelottavat" asiat ihan rentona. Siis mieletön muutos! Tosin Helmi ei anna kenenkään vieraan koskea itseensä, se on vielä pienoinen ongelma, mutta ehkä se siitä... Saatiin tuon pentukurssin ohjaajalta hyvä vinkki jo alussa tuohon Helmin arkailuun; heti kun neitiä kiinnostaaa edes vähän jokin "pelottava" asia, niin hirveesti kehuja ja nameja. Ja kaiken maailman arkailut jätetään totaalisen huomioimatta, ihan  uin koiraa ei olisi olemassakaan niissä tilanteissa. Ohjaaja sanoi, että tässä treenissä on hirveä duuni, mutta palkitsee lopussa varmasti. Ohjaaja ehdotti meille myös agilityharrastusta, YLLÄRI. :D Helmi varmasti olisi hyvä siinä, kun tykkää niin kovasti touhuta ja juosta. Ja ohjaaja sanoi, että kaikella tuommoisella harrastamisella voi kohottaa koiran itseluottamusta hirmuisesti. Heti kun jonain kauniina päivänä on rahallisesti saumaa, niin varmasti ilmoitan Helmin johonki agilitykurssille tai koiratanssiin tmv. Oon niin kauan itsekin haaveillut jostain koiraharrastuksesta, että sillai. Alla vanhoja kuvatuksia pentukoulusta...




Helmin mieleisin temppu: HYPPY, HYPPY, HYPPY... :D


Brandy "kerjää"... :P


Jee, olin sirkuselukka entisessä elämässä...




Sitten vielä pari "vanhaa", mutta ihanaa yhteiskuvaa Helmistä ja Brandy-mammasta.
LOVE. <3


Ujui, pusu! <3


Kääk!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Koheltajaväki kiittää ja kumartaa! :)